Hej från Australien!
Publicerat den

 
Äntligen är jag här! Anlände sent på fredag kväll till Perths flygplats efter att ha varit i luften i 19 timmar. Blev hämtad från flygplatsen av min host mum och träffade resten av familjen följande morgon. 
 
Familjen består av föräldrarna och deras tre barn, två pojkar som är 12 & 9 år och en flicka som är 5. Har en riktigt härlig familj som bor i ett stort fint hus, några hundra meter från havet i en liten stad utanför Perth. Det är så himla fint här med klar blått hav och vacker natur runt om. Trivs redan bra!
 
Det senaste dagarna har vi varit ute på långa promenader, varit till en nationalpark, bowlat och annat roligt. Barnen har för tillfället lov i två veckor så alla är hemma. Det är alltså fullt upp hela dagarna med alla möjliga sorters aktiviteter. Men det är bara kul.
 
Ännu har sommaren inte riktigt anlänt hit så vädret varierar mellan soligt, molnigt och några regnskurar emellanåt. Temperaturen ligger kring 15 grader men till helgen lovas det varmare väder. Ska bli så skönt med sommar igen! 
 
Jag har det alltså bra här och kommer nog ha tre riktigt bra månader!
 
 
Här är några saker jag lärt mig hittils:
- "Hey mate" används i cirka varannan mening
- Här har man skyltar som varnar för kängurun på samma sätt som de varnar för älgar i Finland (det är alltså inte svårt att se en vild känguru (se bilden ovan))
- Säger man "what's that" är det som att fråga "vad sa du?"
- Från strandkanten kan man se vilda delfiner hoppa i havet (japp, jag såg en!!)
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?