Florida del 6 - Universal Studios
Publicerat den

Det här inlägget har varit det svåraste att sätta ihop eftersom jag har så mycket bilder från de två dagarna som vi var i Universal Studios nöjespark.
Första dagen hade vi express-biljetter så då åkte vi så mycket vi bara orkade och hann. Den andra dagen gick vi bara omkring och beundrade allt, mest Harry Potter-världen såklart. Det var överlägset bäst så jag skippar alla bilder från Springfield, Jurassic Park och allt där emellan.
Kings cross längst till vänster, varifrån man kunde ta Hogwarts Express till Hogsmeade.
 
Konduktören i The Knight Bus ställde gärna upp på bild. (och ja huvudet i fönstret pratade)
 
Här gick man in till Diagon Alley och till höger ser ni Weasleys butik. I bakgrunden spelades hela tiden musik från Harry Potter filmerna.
 
Inne i Weasleys' Wizard Wheezes såldes det bl.a. love potion och pygmy puffs.
 
Sugarplum's sweet shop var fylld av chokladgrodor, godisbönor i alla smaker, pumpkin pie's psv.
 
En bild från Diagon Alley med Gringotts bank längst fram. Draken på banken sprutade eld nu som då och innuti gick en berg-och-dal-bana som var den bästa jag någonsin åkt. 
Här kunde man också köpa trollstavar från Ollivanders (som faktiskt fungerade på specifika ställen!), Quidditch utrustning från Quality Quidditch Supplies och kläder från Madam Malkin's Robes for all occations. 
 
Inne på Leaky Cauldron åt vi lunch och drack butter beer och gilly water
 
Från platform 9¾ tog vi Hogwarts Express till Hogsmeade
 Också här fanns flera butiker, bl.a. Honeyduke's.
 
Hogwarts var så sjukt mäktigt och så mycket större än vad jag trodde att det skulle vara. Inne gick en berg-och-dal-bana, The Forbidden Journey som också den var helt sjukt välgjord.
 
Är fortfarande så imponerad över hur noggrant allting var gjort just i Harry Potter-världen. Är man ett Harry Potter-fan så måste man få uppleva detta! Hittar inte orden för att beskriva hur häftigt det var.
 
Efter detta så tog vår USA-resa slut och en bra resa var det verkligen! Det bästa var helt klart Harry Potter-världen och fyrverkerierna i Disney World.


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?