Det är över!!
Publicerat den

 
I fredags skrev jag äntligen det sista studentexamensprovet och känslan då jag gick ut ur salen är obeskrivlig! Det firades såklart på lördag men eftersom jag var förkyld blev det en mindre lyckad kväll för min del. Hade det i alla fall roligt på förfesten!
 
Nu har jag nästan blivit frisk, jag har nästan packat mina väskor klart och jag är nästan redo för att åka till Helsingfors. Imorgon går tåget 9.40 och på onsdagen börjar prepkursen. Spännande!
 23 mars
Publicerat den

 
Den här veckan har känts så lång. Längtar bara tills imorgon då den sista studentskrivningen är över!! 
 
Bortsett från de timmar jag haft näsan i kemiboken har jag också haft dansuppvisning vilket ni ser på bilderna. Sen har jag också hunnit vara på tre arbetsintervjuer och fått tre sommarjobb. Jag som hade panik över att inte få något sommarjobb över huvudtaget fick nu välja mellan tre helt olika jobb. Ett ganska lätt beslut blev det ändå eftersom jag blev erbjuden jobb på ett apotek. Mitt drömsommarjobb helt klart!
 
Nu ska jag ännu kolla några klipp crash course chemistry och sedan är det sovdags. Gonatt!7/8
Publicerat den

 
Om mindre än en vecka har jag äntligen (ÄNTLIGEN) skrivit klart alla mina åtta studentskrivningar. Och hittils känns det rätt så bra. Nu har jag bara kemin kvar innan jag tar några dagars paus, startar om min hjärna, packar väskorna med 90% böcker och släpar med mig dessa till Helsingfors. 
 
Som jag längtar! Har säkert nämnt det ett x-antal gånger redan men tycker det är värt att upprepas. Behöver verkligen lite extra motivation för att börja plöja igenom alla fysik, kemi och biologiböcker ännu en gång. Så ett miljöombyte och nya rutiner kommer nog att göra susen.
För er som missat det ska jag alltså gå en prepkurs i Helsingfors för att förbereda mig inför inträdesprovet till läkarprogrammet. 
 
Idag har jag läst hela dagen så ikväll ska jag umgås med några fina vänner. Imorgon står dansuppvisning och ännu mer läsning på schemat. Snartsnart är det över!
 
 
(inlägget publicerades av nån anledning inte igår kväll som det skulle)pulled oats bolognese
Publicerat den

 
Kikärtspasta och pulled oats bolognese, så gott! Dessutom enkelt och snabbt att göra. Här finns receptet. Wasa cup 2017
Publicerat den

 
Årets Wasa cup var inte bara superroligt utan också överraskande. Vi fick nämligen åka hem med en bronsmedalj runt halsen vilket vi inte alls hade väntat oss. Nästa gång vi drar på oss våra grönglittriga dräkter blir på FM i april och då hoppas vi att det går minst lika bra!
 
 många bollar i luften
Publicerat den

Ibland är jag lite väl optimistisk till hur många saker jag klarar av att göra samtidigt. Just nu försöker jag läsa till studentskrivningarna, planera danstimmar & uppvisningar, söka sommarjobb, träna, upprätthålla ett socialt liv osvosv. 
 
Om en vecka ska jag vara redo att sätta igång med vårens studentskrivningar del 2 vilket helt ärligt stressar mig. Jag är knappast den enda som känner så heller. Helst av allt skulle jag nu vilja isolera mig själv från omvärlden och bara läsa. Men samtidigt vill jag inte det. Det handlar om en balansgång, som med allt här i livet, och även fast studenten och inträdesprov är prio 1 försöker jag komma ihåg att göra annat också. 
 
Då jag någongång ser tillbaka på min gymnasietid vill jag komma ihåg annat också än bara pluggandet. Hittils har jag skapat många fina minnen och det ska jag fortsätta att göra. Redan nästa helg deltar jag i en mindre danstävling, den 24.3 skriver jag min allra sista studentskrivning, 29.3 börjar min prepkurs i Helsingfors, 22.3 är det Disco SM, 17.5 skriver jag inträdesprov och 3.6 TAR VI STUDENTEN!!
 
Så en liten påminnelse till mig själv och alla andra abiturienter: läs så mycket ni orkar och vill, men kom ihåg att det finns viktigare saker i livet än en bokstav på ett papper. Försök ändå inte att göra för mycket på samma gång, för då blir ni lika stressade som jag är. ;) (men jag jobbar på det)morotskaksbollar
Publicerat den

 
Jag försöker att inte äta så mycket onyttiga saker men ibland behöver man ändå unna sig något gott. Då funkar dessa perfekt! Här är receptet för ca 20 bollar:
 
6 st dadlar
1 dl valnötter
1 dl mandlar
2 msk agavesirap
1 tsk vaniljsocker
½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
1 dl rivna morötter
kokosflingor
 
Mixa ihop alla ingredienser i en matbredare. Rulla till bollar och rulla bollarna i kokosflingor. Klart!
 
 Vuokatti
Publicerat den

 
Hej!
Från torsadag till måndag har jag varit till lite nordligare breddgrader bl.a. för att åka slalom. Väldigt vintrigt och fint var det i Vuokatti och det var skönt att komma bort lite. Behövde verkligen det för att orka med våren jag har framför mig. Det är inte många veckor kvar tills skrivningarna är över och då tar jag tar mitt pick och pack till Helsingfors, som jag längtar!