Senaste
Publicerat den

Skriv inläggstext 

Hej, det var ett tag sen! Mitt läslov har börjat påriktigt nu vilket innebär att jag har fullt upp med att läsa. Förra helgen lade jag ändå böckerna åt sidan för att umgås med mina finfina vänner. Vi förfestade hos Emma  innan vi gick till Ollis och dansade tills stägning. Efteråt fyllde vi Emmas lägenhet med madrasser, kuddar och täcken för att sova där allihop, hur mysigt?! 


Behövde verkligen en sådan helg för nu är läsmotivationen på topp! Dock blir det inte så mycket läsande denna helg heller eftersom jag befinner mig i Vuokatti. Solen skiner och vi är påväg ut i backen så kemiboken får vänta lite. Helt skönt det också. 
Trevlig helg! 




Penkkis 2017
Publicerat den

 
Igår vad det en speciell dag för många Abin i och med penkkis. Eftersom att jag redan var med ifjol valde jag att inte delta i år. Spontant hoppade jag ändå med upp på flaket och senare på kvällen var jag och åt med resten av årskursen. 
 
Kolla bara vad fina alla var!! Det var verkligen roligt att se allas utklädnander och programmet de hade ställt till med. Hoppas ni hade en bra dag! ♥



favorit frukost
Publicerat den

Jag har en ny favorit frukost, nämligen overnight oats. Det är både gott, enkelt, mättande och snabbt, alltså allt man kan önska sig av en frukost!
 
Jag blandar 1,5 dl fyrkornsflingor med lika mycket havremjölk och lite kanel. In i kylskåpet övernatten och på morgonen är det färdigt att avnjutas. Det tar alltså 0 sekunder att laga sin frukost på morgonen!
 
Jag som inte är ett stort fan av vanlig gröt tycker av någon anledning att det är mycket godare att äta den på detta sätt, kall och helst toppad med banan. Så testa detta om ni inte har gjort det!
 



Alla hjärtans dag ♥
Publicerat den

 
 
Ni är bäst ♥



textkompetens
Publicerat den

 
Ojoj vilken dag. Klockan 9 satt jag och alla andra abiturienter i gymnastiksalen med ett studentexamensprov i textkompetens framför oss. Sex timmar senare var jag klar och nöjd med det jag producerat. Efteråt åkte jag till kipinä, höll en danslektion, åkte hem för att äta och tillbaka till kipinä för discoträning. Det säger väl ganska mycket för hur jag känner mig just nu, tröttare än tröttast. 
 
Det innebär att min fredagkväll blir lika händelselös som alla andra och att jag nu kryper i säng för att läsa Harry Potter. Bra så. God natt!
 
 



en kall dag i februari
Publicerat den

 
Hej på er! Hoppas ni mår bättre än mig. 
Min förkylning har bara blivit värre men dum som jag är åkte jag ändå till skolan. Träffade studiehandledaren, läste kemi och hade en lektion modda. Ber om ursäkt till alla som satt i tystarummet under dagen och fick lyssna på mitt hostande och snytande, jag var ju inte precis tyst...
 
Lyckades ändå hålla mig borta från veckans roligaste danslektion och har istället sovit, varit till butiken och bara tagit det lungt. Imorgon ska jag vara frisk!!



5 februari
Publicerat den

Mat smakar bättre då de ser fint ut, eller hur? Dagens frukost bestod av bananglass med jordgubbar och rödavinbär, toppat med allt jag kunde hitta i skåpen.


Helgen närmar sig sitt slut och jag har hunnit göra en hel del. Bl.a. Läst, hållit kalas på kipinä, städjobbat och träffat vänner. Nu är det inte många skoldagar kvar innan läslovet börjar påriktigt, vilket verkligen behövs. Vill fokusera på läsandet till 100%! Dock måste jag bli frisk först för just nu kvävs jag nästan av mina hostningar. 

Ska sova en lång natt och hoppas på att jag mår bättre imorgon. Hoppas ni har haft en fin helg! 




3 februari
Publicerat den

 
Min vecka har bestått av ett textkompetensprov och preliminära studentexamensprov i både kemi och fysik. Där emellan har jag som vanligt varit på dans medan läsandet har fått lida lite. Att läsa Harry Potter är ju bara såå mycket roligare. 
 
Dansen har å andra sidan gått bättre än bra denna vecka och jag har uppskattat det mer än vad jag brukar. Kanske för att lärarna också har visat att jag gjort något bra, vilket ju alltid känns lite extra kul. 
 
Nu tar jag i alla fall helg och ikväll är det såklart mys som gäller! Det med ett nystädat rum, serier, något gott och bra sällskap.
 
Trevlig helg!



Batat-falafel
Publicerat den

 
Ett litet middagstips om man har lite extra tid: Batat-falafel! Supergott och går att kombinera med mycket. Här finns receptet. Det ser ut som småbröd på bilderna men jag tror det beror på att dom inte ville hållas runda i ugnen. Lika gott ändå!