Julafton
Publicerat den

Skriv inläggstext 

Hoppas ni hade en bra julafton, det hade jag! Dagen gick som den brukar och jag njöt så mycket det bara gick.

Måste bara visa upp pepparkakshusen som jag gjort. Ett litet hus gav jag till Staffan och det andra står hemma i köket. Blev för en gångs skull nöjd med husen!

En nyfiken kisse under granen.

Vår fina gran med alldeles för många klappar. Fick så mycket fina presenter fast jag inte önskat mig något. 

Fina efterrätten som jag gjort. En vegansk marianne-oreo cheesecake som var jättegod!

Den 25 december är typ min favoritdag på hela året. Det är enda dagen som jag tillåter mig själv att slappa till 100 så jag har bara läst min nya Harry Potter bok och ätit choklad. Nu har jag fixat mig i ordning för fest. Ikväll bild det utgång med ett härligt gäng folk som jag inte sett på länge. Ha en kul kväll, det ska jag! 
23 december
Publicerat den

Skriv inläggstext 

De senaste dagarna har jag hjälpt till här hemma genom att laga mat, baka och städa lite till. Nu är allting klart för i morgon och då kommer dagen att gå till på precis samma sätt som varje år. 


Jag önskar er all en lugn och fridfull jul, njut av ert sällskap och ät mycket gott. (Jag är typ mest taggad på all vegansk julmat jag får äta xD)

God jul! 
What team?! WILDCATS!!
Publicerat den

 
Jag har bästa klassen (plus våra extra spelare)!! Måndag och tisdag har vi tillsammans fått spela innebandy mot resten av skolans klasser, vilket har varit hur kul som helst. Ni ser väl vad vårt tema är?
 
Innebandyturneringen plus dansträningar och jobb har gjort att jag nu blivit sjuk. Inte helt oväntat med tanke på hur mycket jag stressat under senaste tiden. Så idag stannar jag hemma och vilar. Kanske jag till och med orkar julpynta mitt rum och göra något julgodis. Har knappt hunnit tänka på julen i all annan stress... Som tur har jag fixat alla julklappar!helgen 16-18.12
Publicerat den

Min förra helg var full av program från morgon till kväll och även fast jag hade roligt var det samtidigt väldigt tungt. Här är hursomhelst min helg: 
 
På fredag firad vi Moa och Felli som nyligen fyllt 18. Det belv en lyckad kväll och jag hoppas att födelsedagsbarnen hade lika roligt som jag. Grattis igen!
 
 
På lördagen befann jag mig från morgonen vid Variska där mina duktiga danselever uppträdde. Blev så himla glad av att se mina grupper uppträdda, de är så söta hela bunten! Efter några timmars paus åkte jag till skolan för skolans julfest följt av Abinas egna jul ståhej. Kvällen fortsatte på ollis och jag hur roligt som helst. Det var dock inte lika kul att stiga upp tidigt följande morgon för att åka till teatern och förbereda sig inför dagens dansuppvisningar. 
 
 
Söndagen bestod av generalrepetitioner, två föreställningar och fem uppträdanden. Sorgligt nog var det min sista dansuppvisning från kipinä eftersom jag missar vårens p.g.a. prepkursen i Helsingfors. Därför försökte jag verkligen att njuta! 
 
Nu behöver jag sova i ca ett år för att återhämta mig efter denna galna helg!vad vill du bli då du blir stor?
Publicerat den

Hur många gånger har man inte fått höra frågan "vad vill du bli då du blir stor?". Mitt svar på den frågan har varierat genom åren. Som fem åring skulle jag ha svarat balettdansös och för ett år sedan skulle jag ha sagt farmaceut. Men de flesta av gångerna har svaret varit "jag vet inte".
 
Idag är mitt svar läkare. 
 
Igår anmälde jag mig till prepkursen som går av stapeln den 29 mars. Då ska jag befinna mig i Helsingfors för att börja förbereda mig inför inträdesprovet till läkarprogrammet vid Helsingfors universitet. Jag ser redan så mycket fram emot prepkursen! Det kommer bli tufft men samtidigt roligt med lite miljöombyte och nya människor. 
 
Allting är inte bara frid och fröjd. Jag är osäker på min plan B och om jag är tillräckligt bra för att komma in på utbildningen. Men jag ska göra mitt bästa och om det inte räcker hela vägen så då är det så.
 
Jag känner ändå en sån lättnad att äntligen ha på klart vad jag vill bli. Det är många som inte vet det, men för er kommer det att klarna. Det tar sin tid.senast
Publicerat den

 
Hej på er! (ni få som ännu finns kvar)
Den senaste veckan har varit galen. Jag har inte stressat ihjäl mig av skolan och har inte haft överdrivet mycket dans, MEN efter denna vecka kan jag klart och tydligt svara på frågan "vad vill du bli när du blir stor?". De flesta av er vet säkert vad mitt svar är eftersom det är det enda jag pratat om den senaste tiden. Till ni som inte vet så ska jag berätta imorgon. Då händer det nämligen en annan spännande sak på framtidsfronten. 
 
Förra helgen hade jag det supermysigt i huvudstaden. Hann träffa några vänner, shoppa litegrann (dock utan bankkort eftersom jag lyckats glömma det hemma, alltså hur?!?!) och ha det allmänt mysigt. En extra ledig dag var det på tisdag då vi här hemma upprätthöll traditionen med att baka pepparkakor på självständighetsdagen. 
 
Annars har mina dagar gått åt till skola och dans. Så kommer också nästa vecka att se ut men då har jag även en fullspäckad helg med fester och dansuppvisningar. Det ska bli så himla roligt men samtidigt längtar jag tills att det är över och vi får jullov. Så sånt är på gång för tillfället.
Hoppas ni har det bra, vi hörs snart igen! pussJulmys
Publicerat den

Kolla vad mysigt vi hade det igår! Bakade pepparkakor och jultårtor som sedan avnjöts med glögg. Såklart med julmusik i bakgrunden. MYS

Just nu sitter jag på tåget till Helsingfors. Stannar tills imorgon och ska under den tiden hinna julshoppa lite, träffa vänner och besöka mejlans sjukhus.

Så det är min helg det, hoppas ni får en bra helg!
1.12
Publicerat den

Första luckan i mina julkalendrar är öppnade vilket innebär att det är december! Är nog inte ensam om att älska denna månad, det händer ju så mycket kul! Massor av julförberedelser, julfester och allmänt mys.

Piggade upp dagens träningspass med julmusik istället för den vanliga tränings spellistan. Så nu har jag lite extra julkänsla. Dessutom snöar det!! Ska snart ta mig ut i snöyran för att åka till skolan och se musiklinjens musikal, det ser jag fram emot!