ABI16 (nästan, i alla fall)
Publicerat den

Idag har jag inlett läseåret 2015-2016 med resten av min årskurs. För de flesta innebär det deras tredje och sista år i gymnasiet och året som de tar studenten, men inte för mig. För även fast jag är en del av Abi 16 gänget kommer jag inte ta studenten våren 2016. 
 
Sedan jag tog beslutet att läsa gymnasiet på fyra år har jag inte ångrat det en sekund. För räknar jag upp alla positiva och negativa saker som det fört med sig blir listan med de positiva sidorna minst tre gånger så lång. Men de senaste dagarna och speciellt idag har det känns aningen jobbigt. 
 
De flesta av mina vänner kommer få mössan på huvudet då skolan slutar i juni och då kommer jag att sitta i publiken och försöka så gott jag kan att vara lycklig för deras skull. Då har de kommit till den punkten i livet när framtiden inte längre är framtid, utan nuet. Framtiden som är både skrämmande, spännande och för många ett stort frågetecken men ändå något att se fram emot. Jag kommer inte möta den framtiden tillsammans med mina jämnåriga utan sitter istället kvar ett år till i trygga gymnasiet. 
 
Antagligen har jag bara tröttnat på att vara hemma i Vasa detta sommarlov men just nu känner jag bara att jag vill bort. Ut och upptäcka världen, möta den så omtalade framtiden och inte vänta tills våren 2017. 
 
Så idag fick jag för första gången baktankar om mitt val att gå ett extra år i gymnasiet. Det var ett stort beslut jag gjorde för inte mycket mer än ett år sedan och redan då tog jag ett stort steg mot min framtid. Jag bestämde att inte göra som alla andra utan gå min egen väg. Så även fast jag just nu känner mig otålig att gå i gymnasiet vet jag att jag har gjort rätt beslut. Min framtid kommer inte försvinna någonstans. 
 
Det är mycket roligt som kommer hända detta år vilket också jag får ta del av. Jag får till och med göra om mitt Abi-år om jag känner för det men just nu ska jag försöka att vara en lika stor del av Abi 16 som alla andra. 
 
Jag vill ha mitt abi-år nu tillsammans med mina vänner även fast jag inte får mössan på huvudet samtidigt. Då de sedan tagit studenten ska jag vara precis lika lycklig som de, för jag vet att mitt år har varit minst lika bra och stunden då man får mössan på huvudet har jag ännu framför mig. Då det sedan är min tur kommer de göra desamma för mig, för så underbara vänner vet jag att jag har. ♥
 


 Emma

Åå va fint skrivet Fanny. Jag tror på dej och jag är supersäker på att du har gjort rätt val, kram.

Svar: ❤️❤️
Fanny HURL:


Ida

❤️❤️❤️URL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?